lunes, 13 de abril de 2015

PENQUES EN SALMORRA







   


Llavarles baix de l'aixeta fregant-les amb sal grossa entre les mans, llevarles els fils, tallarles a trossos i bullir fins que estiguen tendres però no blanetes. Immediatament traure-les i ficar-les en aigua molt freda. Fem la salmorra, dos parts de vinagre per cinc d'aigua i sal la que admeta sense que quede solatge, ho meneguem tot en una cullera de fusta i eu tirem sobre les penques bullides, amb unes rodanxes de llima per damunt i tapem. En dos dies estarán bones per a menjar. Si vols que t'aguanten hauràs de posar-les en la nevera quan ja hagen agafat el vinagre suficient. El fred pararà la fermentació.

Penques, que no cardos.

PENCAS EN SALMUERA

Lavarlas bajo el grifo fregándolas con sal gorda entre las manos; quitarles los hilos, cortarlas a trozos y hervirlas hasta que estén tiernas pero no blandas. 



Sacarlas y meterlas en agua muy fría. 

Hacemos la salmuera, con dos partes de vinagre por cinco de agua y sal la que admita sin que quedo poso, lo meneamos todo en una cuchara de madera y lo tiramos sobre las pencas hervidas, con unas rodajas de limón por encima y tapamos. En dos días estarán buenas para comer. 

Si quieres que aguanten, deberás ponerlas en la nevera cuando ya hayan cogido el vinagre suficiente. El frío parará la fermentación.


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