lunes, 13 de abril de 2015

PENQUES EN SALMORRALlavarles baix de l'aixeta fregant-les amb sal grossa entre les mans, llevarles els fils, tallarles a trossos i bullir fins que estiguen tendres però no blanetes. Immediatament traure-les i ficar-les en aigua molt freda. Fem la salmorra, dos parts de vinagre per cinc d'aigua i sal la que admeta sense que quede solatge, ho meneguem tot en una cullera de fusta i eu tirem sobre les penques bullides, amb unes rodanxes de llima per damunt i tapem. En dos dies estarán bones per a menjar. Si vols que t'aguanten hauràs de posar-les en la nevera quan ja hagen agafat el vinagre suficient. El fred pararà la fermentació.

PENCAS EN SALMUERA

Lavarlas bajo el grifo fregándolas con sal gorda entre las manos; quitarles los hilos, cortarlas a trozos y hervirlas hasta que estén tiernas pero no blandas.

Sacarlas y meterlas en agua muy fría.

Hacemos la salmuera, con dos partes de vinagre por cinco de agua y sal la que admita sin que quedo poso, lo meneamos todo en una cuchara de madera y lo tiramos sobre las pencas hervidas, con unas rodajas de limón por encima y tapamos. En dos días estarán buenas para comer.

Si quieres que aguanten, deberás ponerlas en la nevera cuando ya hayan cogido el vinagre suficiente. El frío parará la fermentación.