viernes, 26 de junio de 2015

PA DE VIDRE / PAN DE CRISTAL
   La característica principal d'este pa és que té una alt contingut d'aigua, res a veure amb els pans més comuns. I a més es caracteritza per tindre una corfa molt molt fina però molt cruixent, i l'interior està repletet de forats. 

   És el seu aspecte tan fràgil el que pareix donar-li este nom tan curiós. A primera vista pareix una chapata, però molt més tendra i fina. 

   Això sí, advertència per als impacients, este pa necessita tres llevats, un total de quasi 3 hores, per a obtindre tanta esponjositat i un resultat òptim. 

   Ingredients. 

300 ml d'aigua 

350 gr de farina 

1 cullerada sopera de iogurt natural sense sucre 

10 gr de sal (mitja cullereta de postres) 

12' 5 gr de rent fresc 

   En una casserola posarem 150 grams de farina junt amb 200 ml d'aigua i la sal i ho posem al foc, removent constantment, perquè no isquen grums. Quan estiga com una farinetes, ho retirem del foc i li afegim 100 ml d'aigua molt freda. 

   A continuació li afegim la cullerada sopera de iogurt i removem fins que quede integrat. 

   Esmicolem la pastilla de rent i ho mesclem bé, en este moment ho tapem amb film i ho deixem reposar 45 minuts en un lloc càlid. 

   Passat el temps, li afegim 150 grams més de farina, ho mesclem i tornem a tapar i deixem reposar 30 minuts. 

   I finalment, li afegim els 50 grams de farina que ens queda i ho tornem a moure, deixant-ho reposar novament altres 30 minuts. 

   Agafem paper de forn i li anem donant forma de canals sobre la safata de forn. 

   Encenem el forn a 250é i una vegada haja passat l'últim repòs removem la massa amb una cullera, i anem depositant-la a cullerades repartides en la safata en els canals de paper que hem format. 

   Ho deixem reposar per última vegada fins que dobleguen el seu volum i ho fiquem en el forn a 250é fins que estiguen daurades, uns 15 minuts, però açò dependrà de cada forn.PAN DE CRISTAL

   La característica principal de este pan es que tiene una alto contenido de agua, nada que ver con los panes más comunes. Y además se caracteriza por tener una corteza muy muy fina pero muy crujiente, y el interior está repletito de agujeros. 

   Es su aspecto tan frágil el que parece darle este nombre tan curioso. A primera vista parece una chapata, pero mucho más tierna y fina.

 Eso sí, advertencia para los impacientes, este pan necesita tres levados, un total de casi 3 horas, para obtener tanta esponjosidad y un resultado óptimo.

   Ingredientes

300 ml de agua

350 gr de harina

1 cucharada sopera de yogur natural sin azúcar

10 gr de sal (media cucharita de postre)

12' 5 gr de levadura fresca 

   En una cacerola pondremos 150 gramos de harina junto con 200 ml de agua y la sal y lo ponemos al fuego, removiendo constantemente, para que no salgan grumos.

   Cuando esté como una papilla, lo retiramos del fuego y le añadimos 100 ml de agua muy fría.

  A continuación le añadimos la cucharada sopera de yogur y removemos hasta que quede integrado.

   Desmenuzamos la pastilla de levadura y lo mezclamos bien, en este momento lo tapamos con film y lo dejamos reposar 45 minutos en un lugar cálido. 

  Pasado el tiempo, le añadimos 150 gramos más de harina, lo mezclamos y volvemos a tapar y dejamos reposar 30 minutos.

   Y por último, le añadimos los 50 gramos de harina que nos queda y lo volvemos a mover, dejándolo reposar de nuevo otros 30 minutos.

   Cogemos papel de horno y le vamos dando forma de canales sobre la bandeja de horno. 

   Encendemos el horno a 250º y una vez haya pasado el último reposo removemos la masa con una cuchara, y vamos depositandola a cucharadas repartidas en la bandeja en los canales de papel que hemos formado.

   Lo dejamos reposar por última vez hasta que doblen su volumen y lo metemos en el horno a 250º hasta que estén doradas, unos 15 minutos, pero esto dependerá de cada horno.

No hay comentarios:

Publicar un comentario