miércoles, 22 de julio de 2015

FARTONS CASOLANS / FARTONS CASEROS
   Si hi ha quelcom que no pot faltar junt amb un bon got d'orxata, són els fartons. 

   Necessitem: 

100 mil·lilitres d'aigua 

100 mil·lilitres d'oli 

50 grams de rent 

600 grams de farina 

100 grams de sucre 

Dos ous 

Una culleradeta de sal 

A més, per al setinat necessitarem sucre glas. 

   Recepta: 

   El primer de tot és posar tota la farina dins d'un recipient. La posarem en forma de volcà i en el seu interior els dos ous, el rent dissolta en aigua, el sucre i la sal. Mesclarem ben tots els ingredients, i quan estiguem a punt d'acabar la mescla afegirem els 100 mil·lilitres d'oli. 

   Amb l'oli ja afegit, farem una bola gegant amb la pasta i la deixarem reposar durant uns 20 minuts o mitja hora tapant-la amb un drap net. Transcorregut eixe temps, la destaparem i dividirem la massa unes 30 porcions iguals deixant-les reposar altres 10 minuts més. 

   Quan passe el temps, estirarem les porcions una a una fins a donar-los forma de làmina fina. A continuació, enrotllarem cada làmina en forma de canut. Al final, cada porció haurà de tindre forma de rotllet i les deixarem reposar en un lloc càlid, una altra vegada tapades amb un drap fins que dobleguen el seu volum. Més o menys, el temps serà d'una hora. 

   Després que dobleguen el seu volum, ho posarem uns 10 o 15 minuts en el forn i després els deixarem refredar en la graella. 

   Quan estan tebis, és l'hora del setinat. Farem una mescla amb 100 grams de sucre glas i dos cullerades d'aigua molt calenta i els pintarem. Quan ja estiguen freds, els empolvorarem per damunt amb el sucre glas que ens haja sobrat.FARTONS CASEROS

   Si hay algo que no puede faltar junto a un buen vaso de horchata, son los fartons.

   Necesitamos:

100 mililitros de agua

100 mililitros de aceite

50 gramos de levadura

600 gramos de harina

100 gramos de azúcar

Dos huevos

Un cucharadita de sal

Además, para el glaseado necesitaremos azúcar glas.

   Receta:

   Lo primero de todo es poner toda la harina dentro de un recipiente. La pondremos en forma de volcán y en su interior los dos huevos, la levadura disuelta en agua, el azúcar y la sal. Mezclaremos bien todos los ingredientes, y cuando estemos a punto de acabar la mezcla añadiremos los 100 mililitros de aceite.

   Con el aceite ya añadido, haremos una bola gigante con la pasta y la dejaremos reposar durante unos 20 minutos o media hora tapándola con un trapo limpio. Transcurrido ese tiempo, la destaparemos y dividiremos la masa unas 30 porciones iguales dejándolas reposar otros 10 minutos más.

  Cuando pase el tiempo, estiraremos las porciones una a una hasta darles forma de lámina fina. A continuación, enrollaremos cada lámina en forma de canuto. Al final, cada porción deberá tener forma de rollito y las dejaremos reposar en un sitio cálido, otra vez tapadas con un trapo hasta que doblen su volumen. Más o menos, el tiempo será de una hora.

  Después de que doblen su volumen, lo pondremos unos 10 o 15 minutos en el horno y luego los dejaremos enfriar en la parrilla.

   Cuando están tibios, es la hora del glaseado. Haremos una mezcla con 100 gramos de azúcar glas y dos cucharadas de agua muy caliente y los pintaremos. Cuando ya estén fríos, los espolvorearemos por encima con el azúcar glas que nos haya sobrado.