miércoles, 24 de febrero de 2016

ARRÒS CALDÓS AMB ANGUILES / ARROZ CALDOSO CON ANGUILAS


Foto Loles Rovira

L'anguila habita en l'albufera de València des de temps immemorials. Amb ella, són tradicionals l'elaboració de plats tan deliciosos com l'all i pebre, l'espardenya i els suquets. Però amb l'anguila també es cuinen altres plats menys coneguts i que també formen part del nostre electe cultural. Com a mostra este arròs que ha passat de generació en generació i que ens presenta Loles Rovira de la seua iaia Maria Esplugues Domingo de Benifaió, 

INGREDIENTS 4 persones: 

2 anguiles 

300g d'espinacs 

2 o 3 creïlles 

2 o 3 carlotes 

1 all 

Sal, Oli d'oliva 

Un poc de tomaca ratllada (mitga xicoteta) 

Una mica de pebre roig roig dolç 

Arròs (dos gots); Aigua (sis gots)

ELABORACIÓ: 

En una cassola sofregir l'all, quan estiga dauradet agregar la creïlla i la carlota a taquets. Després afegir els espinacs, retirar l'all, posar sal, la tomaca ratllatda, sofregir un poc i afegir el pimentó roig dolç i l'aigua. Una estona bullint (10,15 minuts) i afegir l'anguila junt amb l'arròs (si l'anguila és grosseta afegir un estoneta abans que l'arròs). 

Quan estiga fet l'arròs (20 minuts) a disfrutar d'este plat.



ARROZ CALDOSO CON ANGUILAS 

La anguila habita en la albufera de Valencia desde tiempos inmemoriales. Con ella, son tradicionales la elaboración de platos tan deliciosos como el all i pebre, la espardenya y los suquets. Pero con la anguila también se cocinan otros platos menos conocidos y que también forman parte de nuestro electo cultural. Como muestra este arroz que ha pasado de generación en generación y que nos presenta Loles Rovira de su abuela Maria Esplugues Domingo de Benifaió. 


INGREDIENTES 4 personas:

2 anguilas
300g de espinacas
2 o 3 patatas 
2 o 3 zanahorias 
1 ajo
Sal
Aceite de oliva 
Un poco de tomate rallado (medio pequeño)
Una pizca de pimentón rojo dulce 
Arroz (dos vasos); Agua (seis vasos)


ELABORACIÓN:

En una cazuela sofreír el ajo, cuando esté doradito agregar la patata y la zanahoria a taquitos. Después añadir las espinacas, retirar el ajo, poner sal, el tomate rallado, sofreír un poco y añadir el pimiento rojo dulce y el agua. Un rato hirviendo (10,15 minutos) y añadir la anguila junto con el arroz (si la anguila es gordita añadir un ratito antes que el arroz). 

Cuando esté hecho el arroz (20 minutos) a disfrutar de este plato