viernes, 18 de marzo de 2016

LLESCA DE PA AMB TOMACA I TONYINA SALÁ / REBANADA DE PAN CON TOMATE Y ATÚN SALADO




Les coses senzilles a vegades són les més saboroses. Si mirem cap arrere ens trobem amb fórmules que els nostres avantpassats utilitzaven per a matar la seua fam. I esta en un bon exemple. 


Pa que elaboraven ells mateixos i que havia de durar tota la setmana. A mesura que enduria, prenia un altre sabor i que manera més sublim d'enriquir-ho que refregant una bon tomaca del penjollet, un poc d'oli de les seus pròpies oliveres i un tros de tonyina salá

Si l'acompanyem amb unes olives xafades i una ceba tendra ...


REBANADA DE PAN CON TOMATE Y ATÚN SALADO

Las cosas sencillas a veces son las más sabrosas. Si miramos hacia atrás nos encontramos con fórmulas que nuestros antepasados utilizaban para matar su hambre. Y ésta en un buen ejemplo. Pan que elaboraban ellos mismos y que debía durar toda la semana. A medida que endurecía, tomaba otro sabor y que manera más sublime de enriquecerlo que refregando un buen tomate del "penjollet", un poco de aceite de sus propios olivos y un trozo de atún salado.

Si lo acompañamos con unas aceitunas chafadas y una cebolla tierna…