martes, 3 de mayo de 2016

SOPA D’ERA / SOPA DE ERA




Se l'anomena així perquè era un plat que es menjava els dies de treball en les eres dels camps on s'aprofitaven totes les hores de sol i difícilment es dedicava molt de temps a menjar i molt menys en cuinar. Plat ancestral, senzill i ràpid típic de la comarca de l'Alt Palancia (Castelló) i de Castells de Castells en la comarca de la Marina Alta (Alacant). 

Ingredients: 

- 1 Barra de pa dur. 

- 1 ceba mitjana. 

- Aigua o caldo d'au. 

- 2 ous. 

- Oli d'oliva. 

- Sal. 

Preparació: 

Tallem el pa a llesques fines, pelem la ceba i la trossegem molt fina. 

En una casserola o perol fondo, posem un poc d'oli d'oliva, ho calfem i sofregim la ceba. 

Quan estiga daurada, agreguem el pa i removem be tot perquè s'amere. 

A continuació cobrim tot amb aigua, 
 afegim sal
 i deixem que bulla prop d'un quart d'hora. 

A continuació, batrem els ous (o els deixem caure trencant els rovells sense remoure) i els afegim al perol, removent ben uns minuts més perquè l'ou qualle, i llest per a servir ben calent.


SOPA DE ERA 

Se le llama así porque era un plato que se comía los días de trabajo en las eras de los campos donde se aprovechaban todas las horas de sol y difícilmente se dedicaba mucho tiempo en comer y mucho menos en cocinar. Plato ancestral, sencillo y rápido típico de la comarca del Alto Palancia (Castellón) y de Castells de Castells en la comarca de la Marina Alta (Alicante). 

Ingredientes:

- 1 Barra de pan duro.

- 1 cebolla mediana.

- Agua o caldo de ave.

- 2 huevos.

- Aceite de oliva.

- Sal.

Preparación:

Cortamos el pan a rebanadas finas, pelamos la cebolla y la troceamos muy fina.

En una cacerola o perol hondo, ponemos un poco de aceite de oliva, lo calentamos y sofreímos la cebolla.

Cuando esté dorada, agregamos el pan y removemos bien todo para que se empape.

A continuación cubrimos todo con agua, 
 añadimos sal
 y dejamos que cueza cerca de un cuarto de hora.

A continuación, batiremos los huevos (o los dejamos caer rompiendo las yemas sin remover) y los añadimos al perol, removiendo bien unos minutos más para que el huevo cuaje, y listo para servir bien caliente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada