jueves, 25 de agosto de 2016

POTATGE DE CIGRONS / POTAJE DE GARBANZOS



En el record de Salvador Boronat. Les seues fotos i recepta. 




Ingredients per a 4 persones: 


400 gr de cigrons a remull del dia anterior. 

1 creïlla gran 

1 llesca de pa dura per a fregir; ametles; all i jolivert 

1 pimentó morro 

Brins de safrà torrat 

Pebre negre 

Sal 

3 ous durs. 


Procedim: 

Posem una olla amb aigua fins a la mitat i un poc de sal; quan comence a bullir, tirem els cigrons (que hem tingut a remulla amb un poc de sal, des de la nit anterior) dins i anem espumant. Ha de quedar l'aigua neta. Abaixem el foc al mínim. 

Fregim i piquem el pa amb l'all, jolivert i ametles en un morter. 


Afegim la creïlla tallada fina, un poc de pebre i safrà de bri torrat i removem. 


Afegir el pimentó morro a tiretes. 


La picada d'all, ametles i jolivert. 


Remoure per a mesclar i deixar coure tot junt sobre quaranta minuts a foc mitjà. Provar de sal.

Finalment afegir l'ou dur picat i servir. 


En este cas ha quedat espés, però pot servir-se més caldós a gust de cada u.


POTAJE DE GARBANZOS

Ingredientes para 4 personas:

400 gr de garbanzos a remojo del día anterior.

1 patata grande

1 rebanada de pan duro para freír; almendras; ajo y perejil.

1 pimiento morrón. 


Hebras de azafrán tostado

Pimienta negra

Sal

2 huevos duros.


Procedemos:

Ponemos una olla con agua hasta la mitad y un poco de sal; cuando empiece a hervir, echamos los garbanzos (que hemos tenido en remojo con un poco de sal, desde la noche anterior) dentro y vamos espumando. Debe quedar el agua limpia. Bajamos el fuego al mínimo. 

Freímos y picamos el pan con el ajo, perejil y almendras en un mortero.

Añadimos la patata cortada fina, un poco de pimienta y azafrán de hebra tostado y removemos.


Añadir el pimiento morrón a tiritas.

La picada de ajo, almendras y perejil.

Remover para mezclar y dejar cocer todo junto sobre cuarenta minutos a fuego medio. Probar de sal

Por último añadir el huevo duro picado y servir. 


En este caso ha quedado espeso, pero puede servirse más caldoso a gusto de cada uno.

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