jueves, 13 de octubre de 2016

BORRETA DE MELVA


Foto de Juan Sdor. GayáPer a 4 persones necessitem: 200 gr. de melva en saladura, 3 pimentons secs, 4 tomaques seques, 4 creïlles, 2 cebes, oli, pebre roig fullat i sal. 

La primera cosa que farem és dessalar la melva tallada a trossos (3 0 4 hores en aigua freda). Hidratar els pimentons i les tomaques seques en aigua (una hora). 

Posem al foc una cassola amb l'aigua que hem hidratat els pimentons i les tomaques afegint més aigua fins a un litre, introduint les cebes i les creïlles trossejades. 

Una vegada arranque el bull, agregarem la melva i els pimentons i les tomaques. Afegirem un doll d'oli d'oliva i el pebre roig de full i mirem de sal. Deixem coure la Borreta de melva durant vint minuts, a foc lent perquè reduïsca. Quan la creïlla estiga cuita a la taula. 

Podem deixar caure un ou per comensal a l'apagar el foc tapant la cassola perquè es qualle només la clara.

En temporada de carxofes, podem afegir-les, acompanya molt bé


BORRETA DE MELVA

Para 4 personas necesitamos: 200 gr. de melva en salazón, 3 pimientos secos, 4 tomates secos, 4 patatas, 2 cebollas, aceite, pimentón de hojilla y sal.

Lo primero que haremos es desalar la melva cortada a trozos (3 0 4 horas en agua fría). Hidratar los pimientos y los tomates secos en agua (una hora). 

Ponemos al fuego una cazuela con el agua que hemos hidratado los pimientos y los tomates añadiendo más agua hasta un litro, introduciendo las cebollas y las patatas troceadas. 

Una vez hierva, agregaremos la melva y los pimientos y los tomates. Añadiremos un chorro de aceite de oliva y el pimentón de hojilla y miramos de sal. Dejamos cocer la Borreta de melva durante veinte minutos, a fuego lento para que reduzca. Cuando la patata esté cocida a la mesa. 

Podemos dejar caer un huevo por comensal al apagar el fuego tapando la cazuela para que se cuaje solo la clara. 

En temporada de alcachofas, podemos añadirlas, acompaña muy bien.

No hay comentarios:

Publicar un comentario