miércoles, 29 de marzo de 2017

BULL AMB CARAGOLS / BULL CON CARACOLES


Foto de  Paqui Bautista Fernandez 

Ingredients 

1 bull. 

3 cebes. 

1 tomaca gran o dos mitjanes. 

500 gr caragols i xonetes. 

3 dents d'all. 

Pebre roig fullat. 

Fenoll en branquetes tendre. 

Oli d'oliva, sal i aigua. 

Ja sabem que el "bull" és la pell de l'esòfag i l'estómac de la tonyina, també anomenat “buche” que ho venen salat i ara també deshidratat. 

Elaboració. 

Posarem el bull a remulla la nit anterior, per a hidratar i dessalar. L'endemà ho llavarem i ho bullirem uns 30 minuts a foc mitjà fins que estiga blanet. Cal espumar. 

Els caragols i xonetes, els netejarem i els enganyarem, bullint-los després almenys durant trenta minuts, canviant-los la primera aigua que rebutjarem. Els posarem ara un poc de sal i unes branques de fenoll tendre.


En una olla cobrim el fons amb oli d'oliva i sofregim la ceba tallada en juliana. Quan vegem que transparenta, afegim els dents d'alls laminats, el bull que hem tallat a trossos xicotets i una bona cullerada de pebre roig fullat, removem i immediatament la tomaca pelada i trossejada, quasi picada. Cobrim amb aigua, afegim les branquetes de fenoll i deixem bullir uns 20 minuts, no sense abans probar de sal. Llest per a menjar.

Este guisat admet creïlles trossejades.


BULL, CON CEBOLLA Y CARACOLES

Ingredientes

1 bull.

3 cebollas.

1 tomate grande o dos medianos.

500 gr caracoles.

3 dientes de ajo.

Pimentón de hojilla.

Hinojo en rama tierno.

Aceite de oliva, sal y agua.

Ya sabemos que el “bull” es la piel del esófago y el estómago del atún, también llamado buche, que lo venden salado y ahora también deshidratado. 

Elaboración.

Pondremos el bull en remojo la noche anterior, para hidratar y desalar. Al día siguiente lo lavaremos y lo herviremos unos 30 minutos a fuego medio hasta que este blando. Hay que despumar. 

Los caracoles, los limpiaremos y los engañaremos, hirviéndolos después al menos durante treinta minutos, cambiándoles la primera agua que desecharemos. Les pondremos ahora un poco de sal y unas ramas de hinojo tierno. 

En una olla cubrimos el fondo con aceite de oliva y sofreímos la cebolla cortada en juliana. Cuando veamos que trasparenta, añadimos los dientes de ajos laminados, el bull que hemos cortado a trozos pequeños y una buena cucharada de pimentón de hojilla, removemos y de inmediato el tomate pelado y troceado, casi picado. Cubrimos con agua, añadimos las ramitas de hinojo y dejamos hervir unos 20 minutos, no sin antes probar de sal. Listo para comer. 

Este guiso admite patatas troceadas.