Foto Amasakapaka |
Ingredients:
2- 3 albergines
1 manoll de jolivert fresc (o celiandre si no n'hi ha)
Oli d'oliva verge extra
2 dents d'all
El suc d'1 llima (substituïble per vinagre de vi, aprox. 1 cullerada)
Elaboració:
Llavar i tallar els peduncles a les albergines. Començar a tallar les albergines longitudinalment amb ajuda d'un ganivet esmolat.
Foto Amasakapaka |
En un bol gran o escorreplats, salem les albergines (amb sal grossa) i les deixem reposar 30 minuts perquè solten líquid.
Llavem i escorrem les albergines i les assequem amb paper de cuina absorbent.
Col·loquem les falques en una safata de forn pinzellat de forma generosa amb l'ajuda d'un raspall amb oli d'oliva. Salpebrem i afegim oli per damunt. Fiquem en el forn a 150é uns 40 minuts, fins que estiguen tendres i comencen a torrarse els bords.
Mentres es couen, anar preparant la marinada amb jolivert fresc ben picat, un doll generós d'oli d'oliva, 2 dents d'all picats i el suc de llima.
Traure les albergines del forn una vegada fetes, i submergir-les en la marinada amb atenció perquè no es trenquen, mentres estan calent perquè l'absorbisquen millor.
És millor fer-les al forn que no fregides, perquè quedarien amb massa oli, perquè l'albergina sol absorbir molt.
BERENJENAS AL HORNO MARINADAS
Ingredientes:
2- 3 berenjenas
1 manojo de perejil fresco (o cilantro en su defecto)
Aceite de oliva virgen extra
2 dientes de ajo
El zumo de 1 limón (sustituible por vinagre de vino, aprox. 1 cucharada)
Elaboración:
Lavar y cortar los pedúnculos a las berenjenas. Comenzar a cortar las berenjenas longitudinalmente con ayuda de un cuchillo afilado.
En un cuenco grande o escurridor, salamos las berenjenas (con sal gruesa) y las dejamos reposar 30 minutos para que suelten líquido.
Lavamos y escurrimos las berenjenas y las secamos con papel de cocina absorbente.
Colocamos las cuñas en una bandeja de horno pincelado de forma generosa con la ayuda de un cepillo con aceite de oliva. Salpimentamos y añadimos aceite por encima. Metemos en el horno a 150º unos 40 minutos, hasta que estén tiernas y comiencen a tostar los bordes.
Mientras se cuecen, ir preparando la marinada con perejil fresco bien picado, un chorro generoso de aceite de oliva, 2 dientes de ajo picados y el zumo de limón.
Sacar las berenjenas del horno una vez hechas, y sumergirlas en la marinada con cuidado para que no se rompan, mientras están calientes para que la absorban mejor.
Dejar reposar a temperatura ambiente o en la nevera como mínimo una hora, o de un día para otro mejor.
Es mejor hacerlas al horno que no fritas, pues quedarían con demasiado aceite, pues la berenjena suele absorber mucho.