RECEPTA DEL LLIBRE "COCINA CON HISTORIA. RECUERDOS DE MI INFANCIA" de Juan Salvador Gayá Sastre, ilustrat per Paco Llorca Nadal. Fotos y elaboración de Chelo Peiró Sanchis
INGREDIENTS:
5 ous
150 grams de sucre
La quarta part d'un got d'aigua
150 grams d'ametla mòlta molt fina
Fruites confitades.
ELABORACIÓ:
El bescuit:
Muntar les clares a punt de neu, afegint la mitat del sucre fins a aconseguir un merengue ferm. Agregar la mitat de l'ametla mesclar i abocar en un motle per a introduir-ho en el forn a 150 graus durant una mitja hora. Reservar.
El Farcit:
Fondre l'altra mitat del sucre al mig got d'aigua i després agregar l'ametla. Batre 4 de les 5 rovells, reservant un i agregar a la mescla, mesclant delicadament durant uns minuts i mantenint el foc molt lent. Mesclar amb una cullerada de melmelada casolana de bresquilla. Quan el bescuit es refrede donar la volta, dividir en dos parts, procedir al farcit i tapar. Amb el rovell restant untar la superficie i decorar amb les fruites confitades.Introduir al forn a 150 graus durant sols 5 minuts per que no és quede cru el rovell
NOTA: Volia dir-vos que és un bescuit molt delicat, ja que està fet només amb merengue i ametlla, sense gens de farina. Jo he dividit els ingredients del llibre per 4. La tartera que he utilitzat era de silicona, de menys d'un pam de diàmetre i dos dits d'alt; així és que queda un pastís molt menut i baixet. Convé guardar a la nevera i millor d'un dia per l'altre.
PASTEL DE DIPUTADO
RECETA DEL LIBRO "COCINA CON HISTORIA. RECUERDOS DE MI INFANCIA" de Juan Salvador Gayá Sastre, ilustrado por Paco Llorca Nadal. Fotos
y elaboración de Chelo Peiró Sanchis.
INGREDIENTES:
5 huevos
150 gramos de azúcar
La cuarta parte de un vaso de agua
150 gramos de almendra molida muy fina
Frutas confitadas
ELABORACIÓN:
El bizcocho:
Montar las claras a punto de nieve, añadiendo la mitad del azúcar hasta conseguir un merengue firme. Agregar la mitad de la almendra mezclar y verter en un molde para introducirlo en el horno a 150 grados durante una media hora. Reservar
El Relleno:
Derretir la otra mitad del azúcar en medio vaso de agua y después agregar la almendra. Batir 4 de las 5 yemas, reservando una y agregar a la mezcla, mezclando delicadamente durante unos minutos y manteniendo el fuego muy lento. Mezclar con una cucharada de mermelada casera de melocotón. Cuando el bizcocho se enfríe dar la vuelta, dividir en dos partes, proceder al relleno y tapar
Con la yema restante untar la superficie y decorar con frutas confitadas.
Introducir 5 minutos al horno a 150 grados para que la yema no quede cruda.
NOTA: Quería deciros que es un bizcocho muy delicado, ya que está hecho sólo con merengue y almendra, sin nada de harina. Yo he dividido los ingredientes del libro por 4. La tartera que he utilizado era de silicona, de menos de un palmo de diámetro y dos dedos de alto; así es que queda una tarta muy pequeña y bajita. Conviene guardar en la nevera y mejor de un día para otro.