jueves, 28 de mayo de 2015

OLLA D'ÀNEC AMB PILOTES. Vega Baixa del Segura






INGREDIENTS: 

1 Kg. d'ànec. 

250 grams de cansalada triturat 

750 grams de pit d'ànec triturada 

500 grams de cigrons remullats. 

1 Kg. de creïlles. 

Pa. 

Rovells d'ous d'ovari de gallina. 

Sang d'au. 

Api. 

Sal. 

Safrà. 

ELABORACIÓ: 

   Posar el dia abans els cigrons a remull. En una olla es posa a coure durant una hora els cigrons, la carn, la cansalada i l'api. 

   En un recipient es col·loca la molla del pa amb un pessic de sal, se li afig la sang i es mescla tot bé. A continuació se li agreguen carn d'ànec picat , la cansalada pica y es pasta tot. Es van agafant porcions d'esta massa i se li va donant forma de pilotes. Les afegim a l'olla amb el safrà torrat prèviament i els rovells d'ou.

   Deixem coure a foc lent almenys una hora més. Mitja hora abans afegir-li les creïlles.

   Se servix primer les pilotes amb els rovells, alguna patata i caldo A continuació, la carn, els cigrons i les creïlles. 



Nota: 

   És el plat més representatiu de la Vega Baixa del Segura. 

  L'Olla amb Pilotes, majoritàriament s'elabora amb Pavo/a. I de la mateixa manera que el d'Ànec. Per això este a què ens referim d'ànec, té una originalitat especial.

Gracies per  la recepta a  

Francisco Antonio Gomez Villalgordo



COCIDO DE PATO CON PELOTAS



INGREDIENTES:

· 1 Kg. de pato.
· 250 gramos de tocino triturado
. 750 gramos de pechuga de pato triturada
· 500 gramos de garbanzos remojados.
· 1 Kg. de patatas.
· Pan
· Yemas del ovario de gallina.
. Sangre de ave. 
· Apio.
· Sal.
· Azafrán.

ELABORACIÓN:

   Poner el día antes los garbanzos a remojo. En una olla se pone a cocer durante una hora los garbanzos, la carne, el tocino y el apio. 

   En un recipiente se coloca la miga del pan con un pellizco de sal, se le añade la sangre y se mezcla todo bien. A continuación se le agregan carne de pato triturada , el tocino triturado y se amasa todo. Se van cogiendo porciones de esta masa y se le va dando forma de pelotas. Las añadimos a la olla con el azafrán tostado previamente y las yemas de huevo.

   Dejamos cocer a fuego lento al menos una hora más. Media hora antes añadirle las patatas 

   Se sirve primero las pelotas con las yemas, alguna patata y caldo

   A continuación, la carne, los garbanzos y las patatas.

   Nota: 

   Es el plato más representativo de La Vega Baja del Segura.

   El Cocido con Pelotas, mayoritariamente se elabora con Pavo/a. Y de la misma manera que el de Pato. Por eso éste al que nos referimos de pato, tiene una originalidad especial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario