Foto KATIANE VILAN
També anomenada SOPA DE PASTOR a les comarques dels Ports i al Maestrat i de Frígolao Farigola a les De l'Alcalatén, a l'Alt Millars, a l'Alt Palància i la Safor.
Poseu l'aigua en una cassola junt amb unes brancas de timó si verd millor i un grapat de sal. Feu bullir durant cinc minuts. Talleu el pa de dos o tres dies en llesques bé fines refregant-les amb all cru i les distribuïu en quatre plats sopers. El pa espot torrar o fregir. Així com també se li pot afegir un all cru o fregit junt amb el pa tallat en làmines.
Afegiu un bon doll d'oli d'oliva i un rovell d'ou a cada un i escaldeu tirant per damunt el caldo de timó ben calent.
Tapeu els plats durant un parell de minuts i a servir la sopa.
Tomillo. Timó o Frígola
SOPA ESCALDADA DE TOMILLO. (Thymus vulgaris)
También llamada SOPA DE PASTOR a las comarcas dels Ports y al Maestrat y de Frígola o Farigola a las De Al Alcalatén, al Alt Millars, al Alt Palància y la Safor.
Ponéis el agua en una cazuela junto a unas brancas de tomillo si verde mejor y un puñado de sal. Hacéis hervir durante cinco minutos. Cortáis el pan de dos o tres días en rebanadas bien finas refregándolas con ajo crudo y las distribuís en cuatro platos soperos. Se puede tostar o freír el pan. Así como también se le puede añadir un ajo crudo o frito junto con el pan cortado en láminas.
Añadís un buen chorro de aceite de oliva y una yema de huevo a cada uno y escaldáis echando por encima el caldo de tomillo bien caliente.
Tapáis los platos durante un par de minutos y a servir la sopa.