Les coses senzilles a vegades són les més saboroses. Si mirem cap arrere ens trobem amb fórmules que els nostres avantpassats utilitzaven per a matar la seua fam. I esta en un bon exemple.
Pa que elaboraven ells mateixos i que havia de durar tota la setmana. A mesura que enduria, prenia un altre sabor i que manera més sublim d'enriquir-ho que refregant una bon tomaca del penjollet, un poc d'oli de les seus pròpies oliveres i un tros de tonyina salá.
Si l'acompanyem amb unes olives xafades i una ceba tendra ...
REBANADA DE PAN CON TOMATE Y ATÚN SALADO
Las cosas sencillas a veces son las más sabrosas. Si miramos hacia atrás nos encontramos con fórmulas que nuestros antepasados utilizaban para matar su hambre. Y ésta en un buen ejemplo. Pan que elaboraban ellos mismos y que debía durar toda la semana. A medida que endurecía, tomaba otro sabor y que manera más sublime de enriquecerlo que refregando un buen tomate del "penjollet", un poco de aceite de sus propios olivos y un trozo de atún salado.
Si lo acompañamos con unas aceitunas chafadas y una cebolla tierna…