Ingredients per a 4 persones:
400 gr de cigrons a remull del dia anterior.
1 creïlla gran
1 llesca de pa dura per a fregir; ametles; all i jolivert
1 pimentó morro
Brins de safrà torrat
Pebre negre
Sal
3 ous durs.
Procedim:
Posem una olla amb aigua fins a la mitat i un poc de sal; quan comence a bullir, tirem els cigrons (que hem tingut a remulla amb un poc de sal, des de la nit anterior) dins i anem espumant. Ha de quedar l'aigua neta. Abaixem el foc al mínim.
Fregim i piquem el pa amb l'all, jolivert i ametles en un morter.
Afegim la creïlla tallada fina, un poc de pebre i safrà de bri torrat i removem.
Afegir el pimentó morro a tiretes.
La picada d'all, ametles i jolivert.
Remoure per a mesclar i deixar coure tot junt sobre quaranta minuts a foc mitjà. Provar de sal.
Finalment afegir l'ou dur picat i servir.
En este cas ha quedat espés, però pot servir-se més caldós a gust de cada u.
POTAJE DE GARBANZOS
Ingredientes para 4 personas:
400 gr de garbanzos a remojo del día anterior.
1 patata grande
1 rebanada de pan duro para freír; almendras; ajo y perejil.
1 pimiento morrón.
Hebras de azafrán tostado
Pimienta negra
Sal
2 huevos duros.
Procedemos:
Ponemos una olla con agua hasta la mitad y un poco de sal; cuando empiece a hervir, echamos los garbanzos (que hemos tenido en remojo con un poco de sal, desde la noche anterior) dentro y vamos espumando. Debe quedar el agua limpia. Bajamos el fuego al mínimo.
Freímos y picamos el pan con el ajo, perejil y almendras en un mortero.
Añadimos la patata cortada fina, un poco de pimienta y azafrán de hebra tostado y removemos.
Añadir el pimiento morrón a tiritas.
La picada de ajo, almendras y perejil.
Remover para mezclar y dejar cocer todo junto sobre cuarenta minutos a fuego medio. Probar de sal
Por último añadir el huevo duro picado y servir.
En este caso ha quedado espeso, pero puede servirse más caldoso a gusto de cada uno.