jueves, 13 de octubre de 2016

BORRETA DE MELVA


Foto de Juan Sdor. Gayá


Per a 4 persones necessitem: 200 gr. de melva en saladura, 3 pimentons secs, 4 tomaques seques, 4 creïlles, 2 cebes, oli, pebre roig fullat i sal. 

La primera cosa que farem és dessalar la melva tallada a trossos (3 0 4 hores en aigua freda). Hidratar els pimentons i les tomaques seques en aigua (una hora). 


Posem al foc una cassola amb l'aigua que hem hidratat els pimentons i les tomaques afegint més aigua fins a un litre, introduint les cebes i les creïlles trossejades. 

Una vegada arranque el bull, agregarem la melva i els pimentons i les tomaques. Afegirem un doll d'oli d'oliva i el pebre roig fullat i mirem de sal. Deixem coure la Borreta de melva durant vint minuts, a foc lent perquè reduïsca. Quan la creïlla estiga cuita a la taula. 

Podem deixar caure un ou per comensal a l'apagar el foc tapant la cassola perquè es qualle només la clara.

En temporada de carxofes, podem afegir-les, acompanya molt bé


BORRETA DE MELVA

Para 4 personas necesitamos: 200 gr. de melva en salazón, 3 pimientos secos, 4 tomates secos, 4 patatas, 2 cebollas, aceite, pimentón de hojilla y sal.

Lo primero que haremos es desalar la melva cortada a trozos (3 0 4 horas en agua fría). Hidratar los pimientos y los tomates secos en agua (una hora). 

Ponemos al fuego una cazuela con el agua que hemos hidratado los pimientos y los tomates añadiendo más agua hasta un litro, introduciendo las cebollas y las patatas troceadas. 

Una vez empiece a hervir, agregaremos la melva y los pimientos y los tomates. Añadiremos un chorro de aceite de oliva y el pimentón de hojilla y miramos de sal. Dejamos cocer la Borreta de melva durante veinte minutos, a fuego lento para que reduzca. Cuando la patata esté cocida a la mesa. 

Podemos dejar caer un huevo por comensal al apagar el fuego tapando la cazuela para que se cuaje solo la clara. 

En temporada de alcachofas, podemos añadirlas, acompaña muy bien.