domingo, 18 de febrero de 2018

CARXOFES OFEGADES / ALCAFOCHAS AHOGADAS

No arriba a ser pròpiament una recepta, per la senzillesa de la mateixa. Es tracta d'una altra manera de cuinar les carxofes. 

En ma casa no faltaven almenys una vegada a la setmana per a sopar. 

Necessitem, unes carxofes de grandària més aïna grans, un poc de pernil que tallarem en fines tires o en taquets, oli, sal, vinagre i aigua. 

Senzillament, li donem uns colps a les carxofes a què els hem tallat el “rabo”. Obrim els fulls fent buit, i dins col·loquem el pernil, un poc de sal i l'omplim amb un bon oli d'oliva. 

Les anem col·locant en la cassola fins que ocupem tot l'espai perquè s’aguanten unes amb altres i no se'ns caiguen i vessen l'oli. 

Omplim fins a la mitat amb aigua i un poc de vinagre perquè no se'ns facen negres del tot. Tapem i deixem que s’ofeguen sobre vint minuts. 


El caldo resultant, hi ha qui se'l beu, perquè diuen que té molts minerals i aprima. Vosatres mateixa. 


ALCAFOCHAS AHOGADAS 

No llega a ser propiamente una receta, por la sencillez de la misma. Se trata de otra manera de cocinar las alcachofas. 

En mi casa no faltaban al menos una vez a la semana para cenar. 

Necesitamos, unas alcachofas de tamaño más bien grande, un poco de jamón que cortaremos en finas tiras o a tacos, aceite, sal, vinagre y agua. 

Sencillamente, le damos unos golpes a las alcachofas a las que les hemos cortado el “rabo”. Abrimos las hojas haciendo hueco, y dentro colocamos el jamón, un poco de sal y la llenamos con un buen aceite de oliva. 

Las vamos colocando en la cazuela hasta que ocupemos todo el espacio para que se apoyen unas con otras y no se nos caigan y derramen el aceite. 

Llenamos hasta la mitad con agua y un poco de vinagre para que no se nos hagan negras del todo. 

Tapamos y dejamos que se “ahoguen” sobre veinte minutos. 

El caldo resultante, hay quien se lo bebe, pues dicen que tiene muchos minerales y adelgaza. Vosotros mismos.