domingo, 5 de marzo de 2017

ARRÒS CALDÓS DE RAP / ARROZ CALDOSO DE RAPE






Fotos i recepta de Salvadora Boronat. En el seu record. 

INGREDIENTS: Rap, espinacs, tomaca, alls tendres, ñora, all i jolivert, i unes gambes pelades. 


En una cassola, fregim alls i ñoras.


Marcar un poc el rap i reservar.


Sofregir la tomaca i després afegir els alls tendres. Ara els espinacs. 


Piquem en un morter els alls i la ñora que hem fregit anteriorment amb un poc de jolivert fresc. Ho afegim a la cassola. 


Ara ofeguem l'arròs (un got) amb un poc de safrà en brins que hem torrat abans. 


Afegim aigua o caldo de peix (per a caldós, tres gots; per a melós, dos gots), els trossos de rap i les gambes pelades. 


Vint minuts i apaguem el foc. Servim immediatament.


ARROZ MELOSO DE RAPE

Fotos y receta de Salvadora Boronat. En su recuerdo. 

INGREDIENTES: Rape, espinacas, tomate, ajos tiernos, ñora, ajo y perejil, y unas gambas peladas.

En una cazuela, freímos ajos y ñoras...

Marcar un poco el rape y reservar.

Sofreír el tomate y después añadir los ajos tiernos. Ahora las espinacas. 

Picamos en un mortero los ajos y la ñora que hemos frito anteriormente con un poco de perejil fresco. Lo añadimos a la cazuela.

Ahora rehogamos el arroz (un vaso) con un poco de azafrán en hebras que hemos tostado antes. 

Añadimos agua o caldo de pescado (para caldoso, tres vasos; para meloso, dos vasos), los trozos de rape y las gambas peladas. 

Veinte minutos y apagamos el fuego. Servimos de inmediato.