viernes, 19 de junio de 2015

FIGUES ALBARDAES / BUÑUELOS DE HIGOS






 Les figues albardaes és el dolç típic de les comarques castellonenques. 

   En un bol gran posem rent prèviament dissolta amb un poquet d'aigua tèbia, s'afig més aigua, una mica de sal i es va tirant farina a poc a poc sense deixar de remoure, fins a formar una massa blana, que ha de quedar un poc caldosa. Ja preparada, es deixa reposar uns 25 minuts fins que estiga esponjosa. 

   Les figues seques s'han de netejar, s'obrin i s'emparellen de dos en dos. Quan la massa està al punt, posem una paella fonda amb abundant oli de gira-sol (el d'oliva deixaria massa sabor), i quan estiga molt calent es van tirant les figues en la massa, que amb l'ajuda de dos culleres s'emboliquen bé i es van fregint fins a daurar-los. Els fills han de quedar totalment coberts amb la massa. 

   Una vegada estiguen al punt, es trauen, s'escorren i s'empolvoren amb sucre o s'unten amb mel segons s'agrade.

   Es pot fer també batent dos ous, 80 ml de llet, 35 ml d'anís dolç i un poc de ratlladura de corfa de llima. Ho batem bé i ho afegim a la farina (300 gr) amb el rent (15 gr).

BUÑUELOS DE HIGOS 


Les figues albardaes es el dulce típico de las comarcas castellonenses. 

  En un bol grande ponemos levadura previamente disuelta con un poquito de agua tibia, se añade más agua, una pizca de sal y se va echando harina poco a poco sin dejar de remover, hasta formar una masa blanda, que tiene que quedar un poco caldosa. Ya preparada, se deja reposar unos 25 minutos hasta que esté hueca y esponjosa. 

   Los higos secos se tienen que limpiar, se abren y se emparejan de dos en dos. Cuando la masa está en su punto, ponemos una sartén honda con abundante aceite de girasol (el de oliva dejaría demasiado sabor), y cuando esté muy caliente se van echando los higos en la masa, que con la ayuda de dos cucharas se envuelven bien y se van friendo hasta dorarlos. 

   Los higos deben quedar totalmente cubiertos con la masa. Una vez estén en su punto, se sacan, se escurren y se espolvorean con azúcar o se untan con miel según se guste. 


   Se puede hacer también batiendo dos huevos, 80 ml de leche, 35 ml de anís dulce y un poco de ralladura de corteza de limón. Lo batimos bien y lo añadimos a la harina (300 gr) con la levadura (15 gr).