INGREDIENTS
- 400 grams de cigrons bullits (reservarem alguns per a la presentació)
- Un parell de cullerades de llavors de sèsam
- Una dent d'all
- Oli d'oliva verge extra
- El suc de mig llima - Pebre roig, comí, pebre negra i sal
PREPARACIÓ
Anem passant per la batedora o el robot de cuina els cigrons, junt amb la resta d'ingredients, l'oli, les llavors de sèsam, el dent d'all, el suc de la mig llima, i al gust afegim el comí, el pebre negre i la sal.
PRESENTACIÓ
En un bol o cassoleta xicoteta, decorem amb alguns cigrons sencers, unes quantes llavors de sèsam, pimentó (dolç o coent) , i un dollet d'oli d'oliva. Per acompanyar li va molt bé el pa torrat amb un poc de sal, oli i pebre roig de hojilla.
HUMMUS
INGREDIENTES
- 400 gramos de garbanzos cocidos (reservaremos algunos para la presentación)
- Un par de cucharadas de semillas de sésamo
- Un diente de ajo
- Aceite de oliva virgen extra
- El jugo de medio limón
- Pimentón, comino, pimienta negra y sal
PREPARACIÓN
Vamos pasando por la batidora o el robot de cocina los garbanzos, junto con el resto de ingredientes, el aceite, las semillas de sésamo, el diente de ajo, el jugo del medio limón, y al gusto añadimos el comino, la pimienta negra y la sal.
PRESENTACIÓN
En un bol o cazoleta pequeña, decoramos con algunos garbanzos enteros, unas cuantas simientes de sésamo, pimiento (dulce o picante) y un chorrito de aceite de oliva. Por acompañar le va muy bien el pan tostado con un poco de sal, aceite y pimentón de hojilla.