domingo, 25 de octubre de 2015

BORRETA ALCOIANA / BORRETA ALCOYANA
Plat tradicional on els hi haja. 

1/2 Kg. Espinacs 

2 Creïlles 

1 cabeça d'alls 

1 ñora (si no tens, pimentó sec) 

Oli d'oliva 

Sal 

Pebre negre 

Pebre roig dolç 

Aigua 

200gr. d'abadejo esmollat 

1 ou per persona 

Tingueu en compte que este guisat tot es bull, no se sofrig res. Tot es posa en cru pas a pas, anem a veure-ho. 

Fiquem en l'olla, els alls els espinacs trossejades, les creïlles tallades a taquets no molt grans, el pimentó sec, un poc d'oli, sal o no depenent de com estiga dessalat l'abadejo, el toc de pebre negre (opcional) pebre roig dolç, cobrixes d'aigua i a coure. Quan comence a bullir, afiges l'abadejo, 15 minuts al foc alt perquè s'integren les espècies amb l'oli i l'aigua i altres 20 minuts a foc lent. Provar de sal per si de cas. 

Tres minuts abans d'apagar el foc afiges un ou u per persona, amb atenció que no es trenque el rovell perquè s'escalde tapant l'olla. Apaguem el foc Ho deixes reposar un poc i a menjarBORRETA ALCOYANA

Plato tradicional donde los haya. 

1/2 Kg. Espinacas

2 Patatas 

1 cabeza de ajos

1 ñora (si no tienes, pimiento seco)

Aceite de oliva 

Sal 

Pimienta negra 

Pimentón dulce

Agua 

200gr. de bacalao desmigado 

1 huevo por personaTened en cuenta que este guiso todo se hierve, no se sofríe nada. Todo se pone en crudo paso a paso, vamos a verlo. 

Metemos en la olla, los ajos las espinacas troceadas, las patatas cortadas a taquitos no muy grandes, el pimiento seco, un poco de aceite, sal o no dependiendo de cómo esté desalado el bacalao, el toque de pimienta negra (opcional) pimentón dulce, cubres de agua y a cocer. 

Cuando empiece a hervir, añades el bacalao, 15 minutos al fuego alto para que se integren las especias con el aceite y el agua y otros 20 minutos a fuego lento. 

Probar de sal por si acaso. 

Tres minutos antes de apagar el fuego añades un huevo uno por persona, con cuidado de que no se rompa la yema para que se escalfe tapando la olla. 

Apagamos el fuego. Lo dejas reposar un poco y a comer.