miércoles, 24 de febrero de 2016

ARRÒS CALDÓS AMB ANGUILES / ARROZ CALDOSO CON ANGUILAS


Foto Loles Rovira

L'anguila habita en l'albufera de València des de temps immemorials. Amb ella, són tradicionals l'elaboració de plats tan deliciosos com l'all i pebre, l'espardenya i els suquets. Però amb l'anguila també es cuinen altres plats menys coneguts i que també formen part del nostre electe cultural. Com a mostra este arròs que ha passat de generació en generació i que ens presenta Loles Rovira de la seua iaia Maria Esplugues Domingo de Benifaió, 

INGREDIENTS 4 persones: 

2 anguiles 

300g d'espinacs 

2 o 3 creïlles 

2 o 3 carlotes 

1 all 

Sal, Oli d'oliva 

Un poc de tomaca ratllada (mitga xicoteta) 

Una mica de pebre roig roig dolç 

Arròs (dos gots); Aigua (sis gots)

ELABORACIÓ: 

En una cassola sofregir l'all, quan estiga dauradet agregar la creïlla i la carlota a taquets. Després afegir els espinacs, retirar l'all, posar sal, la tomaca ratllatda, sofregir un poc i afegir el pimentó roig dolç i l'aigua. Una estona bullint (10,15 minuts) i afegir l'anguila junt amb l'arròs (si l'anguila és grosseta afegir un estoneta abans que l'arròs). 

Quan estiga fet l'arròs (20 minuts) a disfrutar d'este plat.ARROZ CALDOSO CON ANGUILAS 

La anguila habita en la albufera de Valencia desde tiempos inmemoriales. Con ella, son tradicionales la elaboración de platos tan deliciosos como el all i pebre, la espardenya y los suquets. Pero con la anguila también se cocinan otros platos menos conocidos y que también forman parte de nuestro electo cultural. Como muestra este arroz que ha pasado de generación en generación y que nos presenta Loles Rovira de su abuela Maria Esplugues Domingo de Benifaió. 


INGREDIENTES 4 personas:

2 anguilas
300g de espinacas
2 o 3 patatas 
2 o 3 zanahorias 
1 ajo
Sal
Aceite de oliva 
Un poco de tomate rallado (medio pequeño)
Una pizca de pimentón rojo dulce 
Arroz (dos vasos); Agua (seis vasos)


ELABORACIÓN:

En una cazuela sofreír el ajo, cuando esté doradito agregar la patata y la zanahoria a taquitos. Después añadir las espinacas, retirar el ajo, poner sal, el tomate rallado, sofreír un poco y añadir el pimiento rojo dulce y el agua. Un rato hirviendo (10,15 minutos) y añadir la anguila junto con el arroz (si la anguila es gordita añadir un ratito antes que el arroz). 

Cuando esté hecho el arroz (20 minutos) a disfrutar de este plato