En el record de Salvador Boronat. Les seues fotos i recepta.
Segons va dir ella i jo ho afirme, “este plat és molt típic de la Comarca de la Marina Alta (Alacant), Hi ha qui posa caragols i hi ha qui no, a gust del consumidor”.
Ingredients per a quatre persones
Mig conill trossejat
1/2 Pimento roig
½ Albergina
1 Tomaca
1 Creïlla
150 gr. de Bajoqueta tendra de la ferraúra.
Uns brots tendres de fenoll.
150 gr. de Fesols de la peladilla tendres (Garrofó)
½ Kg. De Xones netes i ja bullides
200 gr d'Arròs (un tassó).
1 litre d'aigua.
All i jolivert picat, pebre roig fullat, safrà en brins i sal.
Cuinem:
Sofregir el conill i la creïlla a trossets.
Afegir el pimentó roig.
Afegir la bajoqueta trossejada.
L'albergina pelada i trossejada
La picada d'all i jolivert, el pebre roig fullat i el safrà en brins tostat.
Els fesols de la peladilla pelats (Garrofó).
La tomaca ratllada.
Se sofrig tot junt. Posem sal.
Agregar els brots de fenoll.
Les xones.
Agregar l'aigua.
Deixar bullir fins que tot estiga fet. Entre trenta i quaranta minuts. Provar de sal.
Afegir l'arròs.
Remoure i deixar fer l'arròs en vint minuts. Emplatar i servir.
ARROZ CALDOSO CON JUDÍAS DE LIMA, CONEJO Y CARACOLES
En el recuerdo de Salvador Boronat. Sus fotos y receta.
Según dijo ella y yo lo afirmo, “este plato es muy típico de la Comarca de la Marina Alta (Alicante), Hay quien pone caracoles y hay quien no, a gusto del consumidor”.
Ingredientes para cuatro personas:
Medio conejo troceado
1/2 Pimiento rojo
½ Berenjena
1 Tomate
1 Patata
150 gr. de Judías tiernas “ferraúra”.
Unos brotes tiernos de hinojo.
150 gr. de Judías de Lima tiernas peladas. (Garrofón)
½ Kg. De Caracoles (Xones) limpias y ya hervidas.
200 gr de Arroz (un tazón).
1 Litro de agua
Ajo y perejil picado, pimentón de hojilla, azafrán de hebra y sal.
Cocinamos:
Sofreír el conejo y la patata a trocitos.
Añadir el pimiento rojo.
Añadir las judías troceadas.
La berenjena pelada y troceada.
La picada de ajo y perejil, el pimentón de hojilla y el azafrán de hebra.
Las judías de lima peladas sin vaina.
El tomate rallado.
Se sofríe todo junto. Ponemos sal.
Agregar los brotes de hinojo.
Los caracoles.
Agregar el agua.
Dejar hervir hasta que todo esté hecho. Entre treinta y cuarenta minutos. Probar de sal.
Añadir el arroz.
Remover y dejar hacer el arroz en veinte minutos.
Emplatar y servir.