lunes, 31 de octubre de 2016

GUISAT DE CARAGOLS AMB FENOLL / GUISADO DE CARACOLES CON HINOJO



Necessitem per a 4 persones: 

Oli d'oliva 

1 tomaca i mitja ceba 

6 ametles repelades 

Pebre roig fullat, sal i pebre blanc 

4 penques boniques i tendres 


½ Kg Costelletes de porc 

3 creïlles mitjanes 

½ Kg de caragols o xones

2 Vitets

PROCEDIM: 

En una cassola plana, cobrim el fons d'oli d'oliva i després de salpebrar la carn, la sofregim daurant-la bé. 

Afegim l'ametla picada per a cuinar-la un minuts i llavors afegim la ceba finament picada, i quan transparent, la tomaca ratllat. Removem bé amb atenció que l'ametla no s'apegue en el fons. És convenient tindre la cassola tapada perquè no evapore els líquids. A continuació, posem una cullerada de pebre roig fullat i menegem. 


Les penques ben netes i fregades amb sal grossa, les hem trossejat i les fiquem en la cassola. Removem i cobrim fins a la mitat amb aigua. Quan comence a bullir posarem els caragols, prèviament arreglats i bullits. Damunt, posem els fulls de fenoll ben net I tendres. Deixarem caure els dos coents que retirarem quan vegem que estan fets.



Deixarem coure 45 minuts a foc mitjà amb la tapa un poc oberta, perquè vaja evaporant el caldo. Vint minuts abans de servir, provem de sal i afegirem les creïlles pelades i trencades en trossos, i a la taula. 


Un guisat que t'invita a mullar pa. Els vitets al centre de la taula per a compartir.



GUISADO DE CARACOLES CON HINOJO

Necesitamos para 4 personas:

Aceite de oliva

1 tomate y media cebolla

6 almendras repeladas 

Pimentón de hojilla, sal y pimienta blanca

4 pencas hermosas y tiernas


½ Kg Costillitas de cerdo

3 patatas medianas

½ Kg de caracoles

2 Picantes 

PROCEDEMOS:

En una cazuela plana, cubrimos el fondo de aceite de oliva y después de salpimentar la carne, la sofreímos dorándola bien.

Añadimos la almendra picada para cocinarla un minutos y entonces añadimos la cebolla finamente picada, y cuando trasparente, el tomate rallado. Removemos bien con cuidado que la almendra no se pegue en el fondo. Es conveniente tener la cazuela tapada para que no evapore los líquidos. A continuación, ponemos una cucharada de pimentón de hojilla y meneamos. 

Las pencas bien limpias y fregadas con sal gorda, las hemos troceado y la metemos en la cazuela. Removemos y cubrimos hasta la mitad con agua. Cuando empiece a hervir pondremos los caracoles, previamente arreglados y hervidos. Encima, ponemos las hojas de hinojo bien limpias y tiernas. Dejaremos caer los dos picantes que retiraremos cuando veamos que están hechos. 

Dejaremos cocer 45 minutos a fuego medio con la tapa un poco abierta, para que vaya evaporando el caldo. Veinte minutos antes de servir, probamos de sal y añadiremos las patatas peladas y rotas en trozos, y la mesa.

Un guisado que te invita a mojar pan. Los picantes al centro de la mesa para compartir.