Fotos i recepta de Salvadora Boronat. En el seu record.
INGREDIENTS: Rap, espinacs, tomaca, alls tendres, ñora, all i jolivert, i unes gambes pelades.
En una cassola, fregim alls i ñoras.
Marcar un poc el rap i reservar.
Sofregir la tomaca i després afegir els alls tendres. Ara els espinacs.
Piquem en un morter els alls i la ñora que hem fregit anteriorment amb un poc de jolivert fresc. Ho afegim a la cassola.
Ara ofeguem l'arròs (un got) amb un poc de safrà en brins que hem torrat abans.
Afegim aigua o caldo de peix (per a caldós, tres gots; per a melós, dos gots), els trossos de rap i les gambes pelades.
Vint minuts i apaguem el foc. Servim immediatament.
ARROZ MELOSO DE RAPE
Fotos y receta de Salvadora Boronat. En su recuerdo.
INGREDIENTES: Rape, espinacas, tomate, ajos tiernos, ñora, ajo y perejil, y unas gambas peladas.
En una cazuela, freímos ajos y ñoras...
Marcar un poco el rape y reservar.
Sofreír el tomate y después añadir los ajos tiernos. Ahora las espinacas.
Picamos en un mortero los ajos y la ñora que hemos frito anteriormente con un poco de perejil fresco. Lo añadimos a la cazuela.
Ahora rehogamos el arroz (un vaso) con un poco de azafrán en hebras que hemos tostado antes.
Añadimos agua o caldo de pescado (para caldoso, tres vasos; para meloso, dos vasos), los trozos de rape y las gambas peladas.
Veinte minutos y apagamos el fuego. Servimos de inmediato.