martes, 6 de octubre de 2015

POLLASTRE ASSENTAT / POLLO SENTADO


                          Foto de Antonio Diego 

Obrir una botelleta de cervesa, li lleves un poc i li poses dins, sal, timó, romer, pebre negre, un all picat i una pastilla de caldo concentrat ben picat. No has de menejar la botella per a mesclar. Només introduir els ingredients. 

Posar el forn a calfar a 200é mentres es prepara el pollastre. Llavar el pollastre, salpebrar-ho i empalustrar-ho amb espècies si es desitja. 

A part en la safata de forn posar un poc d'oli i distribuir-ho per tota ella. 

Introduir-li la botella al pollastre pel culet i li eixirà pel coll, este li servirà de punt de suport per a assentar-lo enmig de la safata. Podeu afegir unes creïlles obertes per la mitat i afegir-los sal i un poc d'oli damunt. També unes tomaques i un cap sencera d'alls. Afegir un got d'aigua. 


Introduir-la al forn a poder ser amb la residència de dalt al mateix temps. En cas contrari, primer es torrarà el pollastre depenent del forn, sobre una hora i després es posarà al grill fins que quede ben daurat. L'ideal és fer-ho al mateix temps, si el teu forn ho permet. 

Quan comence a bullir la cerveza va eixint a poc a poc amb tot el condiment que li has posat dins i es va regant el pollastre conforme es va torrant. 

Mireu si mentres es cou és necessari regar-ho també amb el líquid de la safata pares que no s'asseque massa. 

Una vegada fet, es trau del forn, es retira amb atenció la botella o no i a emplatar. 


Una forma de cuinar que segons m'han comptat és molt popular en els pisos d'estudiants. 

 
Pollo sentado

Abrir un botellín de cerveza, le quitas un poco y le pones dentro sal, tomillo, romero, pimienta negra, un ajo picado y una pastilla de caldo concentrado bien machacado. No debes menear la botella para mezclar. Solo introducir los ingredientes.

Poner el horno a calentar a 200º mientras se prepara el pollo. Lavar el pollo, salpimentarlo y embadurnarlo con especias si se desea. 

A parte en la bandeja de horno poner un poco de aceite y distribuirlo por toda ella. 

Introducirle la botella al pollo por el “culete”, le saldrá por el cuello, éste le servirá de punto de apoyo para sentarlo en medio de la bandeja. Podéis añadir unas patatas abiertas por la mitad y añadirles sal y un poco de aceite encima. También unos tomates y una cabeza entera de ajos. Añadir un vaso de agua. 

Introducirla al horno a poder ser con la residencia de arriba a la vez. En caso contrario, primero se asará el pollo dependiendo del horno, sobre una hora y después se pondrá al grill hasta que quede bien dorado. Lo ideal es hacerlo a la vez, si tu horno lo permite. 

Cuando empiece a hervir la cerveza se va saliendo poco a poco con todo el condimento que le has puesto dentro y se va regando el pollo conforme se va asando.

Miráis si mientras se cuece es necesario regarlo también con el líquido de la bandeja paras que no se seque demasiado.

Una vez hecho, se saca del horno, se retira con cuidado la botella o no y a emplatar. Una forma de cocinar que según me han contado es muy popular en los pisos de estudiantes.