Un arròs curiós i molt saborós.
Ingredients
o 250 g de polpets
o 300 g d'arròs
o 700 ml d'aigua
o 4 dents d'all
o 1 vitet
o 2 tomaques madurs torraes
o 1 pimentó xoricer
o ñora
o Jolivert, sal, pebre
o Oli d'oliva verge extra
1. Per a la salmorreta, comencem posant el pimentó xoricer en aigua per a hidratar-ho. Amb 20 minuts serà prou.
2. Passat eixe temps, piquem el jolivert i ho posem en el got de la batedora junt amb les quatre dents d'all pelats, el vitet, el pimentó xoricer trossejat una vegada hidratat, les tomaques torraes i pelaes, sal, pebre i un bon doll d'oli d'oliva verge extra. Ho triturem tot i ho reservem.
3. En una cassola de fang o en una paella, posem un dollet d'oli d'oliva i afegim el polpets, que estan nets. Els sofregim fins que agafen color.
4. Afegim la salmorreta i la sofregim fins que coixa un color marró fosc. En eixe moment, afegim l'arròs, que també sofregim.
5. Finalment, incorporem l'aigua i ho deixem 8 minuts amb foc fort i la resta, fins que es consumisca, uns 12 més, a foc mig.
ARRÒS DE POLPETS AMB SALMORRETA / ARROZ DE PULPITOS EN SALMORRETA
Un arroz curioso y muy sabroso.
Ingredientes
250 g de pulpitos
300 g de arroz
700 ml de agua
4 dientes de ajo
1 guindilla
2 tomates maduros asados
1 pimiento choricero o ñora
Perejil, sal, pimienta
Aceite de oliva virgen extra
Instrucciones
1.- Para la salmorreta, empezamos poniendo el pimiento choricero en agua para hidratarlo. Con 20 minutos será suficiente.
2.- Pasado ese tiempo, picamos el perejil y lo ponemos en el vaso de la batidora junto a los cuatro dientes de ajo pelados, la guindilla, el pimiento choricero troceado una vez hidratado, los tomates asados y pelados, sal, pimienta y un buen chorro de aceite de oliva virgen extra. Lo trituramos todo y lo reservamos.
3.- En una cazuela de barro o en una paella, ponemos un chorrito de aceite de oliva y añadimos lo pulpitos, que están limpios. Los sofreímos hasta que cojan color.
4.- Añadimos la salmorreta y la sofreímos hasta que coja un color marrón oscuro. En ese momento, añadimos el arroz, que también sofreímos.
5.- Por último, incorporamos el agua y lo dejamos 8 minutos con fuego fuerte y el resto, hasta que se consuma, unos 12 más, a fuego medio.