jueves, 14 de diciembre de 2017

PASTISSETS D’AMETLA I CONFITAT DE MONIATO / PASTELITOS DE ALMENDRA CON CONFITURA DE BONIATO


Foto i recepta de  Vicenta Bertomeu Planells


Típics de Nadal.Mig kg de sucre 

1 kg d'ametla repelada i mòlta 

300 gr de confitat de moniato 

3 fulls de neulas grans 

½ got d'aigua. 

En una cassola es posa mig got d'aigua, quan estiga calenta sense que arribe a bullir, afegim el mig kg de sucre a poc a poc, sense deixar de remoure fins que vegem que s'ha fet un almívar. Ara tirem a poc a poc el kg d'ametla mòlta sense parar de remoure fins a veure que se'ns ha fet una massa. Si és necessari, afegirem dos cullerades d'aigua calenta. 

Als cinc minuts es trau del foc i es pasta calenta, sense cremar-se. 

La massa està feta. Es fa llavors boletes totes iguals, es col·loquen sobre un plàstic, s'aplanen amb un plat i s'omplin i es dobleguen per a fer la mitjana lluna posant-los baix una base la neula. Amb un got tallem el sobrant. 

Sense forn i a esperar uns dies que s'assequen.


PASTELITOS DE ALMENDRA CON CONFITURA DE BONIATO


Típicos de Navidad.

Medio kg de azúcar

1 kg de almendra repelada y molida

300 gr de confitado de boniato

3 hojas de neulas grandes

½ vaso de agua. 

En una cazuela se pone medio vaso de agua, cuando esté caliente sin que llegue a hervir, añadimos el medio Kg de azúcar poco a poco, sin dejar de remover hasta que veamos que se ha hecho un almíbar. Ahora echamos poco a poco el Kg de almendra molida sin parar de remover hasta ver que se nos ha hecho una masa. Si es necesario, añadiremos dos cucharadas de agua caliente. 

A los cinco minutos se saca del fuego y se amasa caliente, sin quemarse. 

La masa está hecha. Se hace entonces bolas todas iguales, se colocan sobre un plástico, se aplanan con un plato y se rellenan y se doblan para hacer la media luna poniéndoles abajo una base la neula. Con un vaso cortamos lo sobrante. 

Sin horno y a esperar unos días que se sequen.