lunes, 18 de diciembre de 2017

ROSEGONS / ROSIGÓN DE ALMENDRA





1 Kg d'ametla mòlta grossor mitjà. 

600 gr de sucre 

1 llima 

3 ous.


Mesclem el sucre, l'ametla i ratllem la corfa de llima. Mesclem i afegim els tres ous per a fer una massa després de pastar-la un bon rato. 

Fem boles un poc més grans que una anou donant-los pessics amb els dits per a traure'ls puntes a la pasta. 

Les depositem sobre paper d'enfornar en safates. En el forn precalfat a 180 graus, els enfornem, mirant que no es cremen. 

Mitja hora serà prou. 

Una vegada refredats, els guardem dins d'una capseta de cartó perquè no els peguen l'aire i no s'assequen més del compte, en cas contrari es faran més durs del que desem. Amb crosta i tendres per dins, eixe serà el punt desitjat.


ROSIGÓN DE ALMENDRA 


1 Kg de almendra molida grosor medio.

600 gr de azúcar

1 limón

3 huevos.


Mezclamos el azúcar, la almendra y rallamos la corteza de limón. Mezclamos y añadimos los tres huevos para hacer una masa después de pastarla un buen rato. 

Hacemos bolas un poco más grandes que una nuez dándoles pellizcos con los dedos para sacarles puntas a la pasta. 

Las depositamos sobre papel de hornear en bandejas. En el horno precalentado a 180 grados, los horneamos, mirando que no se quemen. 

Media hora será suficiente.

Una vez enfriados, los guardamos dentro de una cajita de cartón para que no les den el aire y no se sequen más de la cuenta, de lo contrario se harán más duros de lo deseado. Con costra y tiernos por dentro, ese será el punto deseado.