lunes, 15 de julio de 2019

COQUES ESCALDAES D’ESPINACS / COCAS ESCALDADAS DE ESPINACAS



Fotos y receta de Salvadora Boronat.  In memoriam.


Ingredients per al farcit:
Ingredientes para el relleno:

Espinacs, tomaca, all, pebre roig fullat, anxoves.

Ingredientes: espinacas, tomate, ajo, pimentón de hojilla, anchoas.



Sofregir tomaca, all i pebre roig. 

Sofreír tomate, ajo y pimentón.




Afegir espinacs i quan retirem del foc afegim les anxoves a trossets i mesclem. Reservem. 

Añadir espinacas y cuando retiremos del fuego añadimos las anchoas a trocitos y mezclamos. Reservamos.




Per a la massa:


Para la masa:

1 got d'aigua, 1 got de farina normal, sal i oli. Mesclar els líquids amb la sal. Posar en el foc. Amb esta quantitat ixen 10 coques. Augmentarem en proporció, segons quantitats vullguem que isquen.  

1 vaso de agua, 1 vaso de harina normal, sal y aceite. Mezclar los líquidos con la sal. Poner en el fuego. Con esta cantidad salen 10 cocas. Aumentaremos en proporción, según cantidades queramos que salgan. 



Quan comence a bullir tirar la farina i moure sense parar, abaixar el foc.   

Cuando empiece a hervir echar la harina y mover sin parar, bajar el fuego.




Continuar movent fins que estiga ben unida la massa.  

Seguir moviendo hasta que esté bien unida la masa.




Posar sobre el marbre i esclafar per a desfer els grums que puguen quedar. Quan la massa estiga fina i no creme ja es pot pastar amb les mans.  

Poner sobre el mármol y aplastar para deshacer los grumos que puedan quedar. Cuando la masa esté fina y no queme ya se puede amasar con las manos.


Fer una bola i després diverses boletes, depenent del grans que les vullguem. 

Hacer una bola y después varias bolitas, dependiendo de lo grandes que las queramos.


Aplanar i posar el contingut. 

Aplanar y poner el contenido. 




Ara ve l'art de cada uno... fer un niu amb amb plecs.  

Ahora viene el arte de cada uno... hacer un nido con pliegues. 




A l'horno.... la temperatura un poc més de 210 i el temps depén de cada forn. Quan es comencen a daurar per damunt i la base no estiga crua ja estan llestes. Entre 15 i 20 minuts. 

Al horno.... la temperatura un poco más de 210 y el tiempo depende de cada horno. Cuando se empiecen a dorar por encima y la base no esté cruda ya están listas. Entre 15 y 20 minutos. 




Cuant isquen del for, posar un tros d'anxova per damunt.

Cuando salgan del horno, poner un trozo de anchoa por encima.