Fotos y receta de Salvadora Boronat. In memoriam.
Ingredients per al farcit:
Ingredientes para el
relleno:
Espinacs, tomaca, all, pebre roig fullat, anxoves.
Ingredientes: espinacas,
tomate, ajo, pimentón de hojilla, anchoas.
Sofregir tomaca, all i pebre roig.
Afegir espinacs i quan retirem del foc afegim les anxoves
a trossets i mesclem. Reservem.
Per a la massa:
Para la masa:
1 got d'aigua, 1 got
de farina normal, sal i oli. Mesclar els líquids amb la sal. Posar en
el foc. Amb esta quantitat ixen 10 coques. Augmentarem en proporció, segons
quantitats vullguem que isquen.
1
vaso de agua, 1 vaso de harina normal, sal y aceite. Mezclar los líquidos con
la sal. Poner en el fuego. Con esta cantidad salen 10 cocas. Aumentaremos
en proporción, según cantidades queramos que salgan.
Quan comence a bullir tirar la farina i moure sense
parar, abaixar el foc.
Continuar movent fins que estiga ben unida la massa.
Posar sobre el marbre i esclafar per a desfer els grums
que puguen quedar. Quan la massa estiga fina i no creme ja es pot pastar amb
les mans.
Fer una bola i després diverses boletes, depenent del
grans que les vullguem.
Aplanar i posar el contingut.
Ara ve l'art de cada uno... fer un niu amb amb plecs.
A l'horno.... la temperatura un poc més de 210 i el temps
depén de cada forn. Quan es comencen a daurar per damunt i la base no estiga crua
ja estan llestes. Entre 15 i 20 minuts.
Cuant isquen del for, posar un tros d'anxova per damunt.
Cuando salgan del horno, poner un trozo de anchoa por encima.